Орлин

Senior C++ developer, Junior Software Architect

  1. Кога започна работа в IG Soft и на каква позиция?

    Моят първи работен ден в IGSoft започна като на шега на 1 април 2004 г., като младши С++ програмист.
  2. Как се развиха нещата за теб през годините?

    В началото започнах да се занимавам с тестване и дебъгване на кода. Това не е традиционен подход на компанията за въвеждане на новопостъпили програмисти, но за мен това беше шанс да разуча много бързо продуктите, които разработваме. Не след дълго се присъединих към сървърния екип и така започнах своето развитие като програмист. Смея да твърдя, че с годините успях да се докажа като професионалист, който не само покрива високите стандарти, наложени от екипа, но и сам налага такива. В момента съм старши програмист и Team Leader на С++ екипа. Работата ми е свързана предимно със сървърните проекти. Отговарям за Гейм и Лоби сървърите, както и за някои от уеб услугите, които разработваме.
  3. Какви умения и знания придоби през това време?

    Една от положителните страни на нашата компания, е че ние разработваме сложен продукт, който се развива много динамично. Мисля, че през всичките тези години съм придобил много знания и умения, но най-голямото предизвикателство за мен е внедряването на нова функционалност в съществуващата система. Всяка задача изисква добро планиране и дизайн, който да е отворен за промени. Смятам, че това е едно от най-ценните умения, които съм изградил.
  4. Кое е най-ценното за теб в компанията?

    Доверието, което успяхме да изградим, както вътре в компанията, така и извън нея. То поражда големи отговорности, но ни дава и свобода самостоятелно да взимаме решения.
  5. Какво те мотивира да идваш да работа?

    Приятелската атмосфера в офиса, добрите професионалисти, с които работя и от които винаги има какво да науча. Ежедневните предизвикателства свързани с работата ни. Възможността да виждам, как нещата, по които работя, се ползват в реални условия от крайните потребители. Мотивира ме дори фактът, че не е необходимо да идвам до офиса, за да си свърша поставените задачи.
  6. Кои са традициите в компанията, които най-много ти харесват?

    Честно казано не мисля, че в нашата компания има някакви строго установени традиции. Софтуерните технологии се развиват много динамично и това често налага промени, както в процесите, така и в културата на работа. Може би най-много ми харесва това, че сме отворени към новите неща и обичаме да експериментираме във всичко. Защото сме Agile!
  7. Защо би препоръчал на някого да работи при нас?

    Заради всичките неща, които мотивират самия мен.
Вижте още от нашите истории
Бул. Никола Вапцаров 25, София, България Телефони: +359 2 865 04 60, +359 2 865 05 90